Klein Kaliber Pistool

De wedstrijd klein kaliber pistool wordt verschoten op de int. Luchtpistoolschijf waarvan de “10”  slechts een diameter heeft van 11.5 mm en de “1” een diameter heeft van 155.5 mm.

Het wedstrijdprogramma bestaat uit 40 schoten in de tijd van 1 uur en 15 min, incl. proefschoten

De schijven worden gewoonlijk door de schutter gewisseld.

De schietafstand is 10 meter.

De discipline Klein kaliber Pistool wordt verschoten met pistool of revolver van het kaliber .22 (5,6 mm) en met een  trekkerdruk van min. 1000 gr.

De te gebruiken wapens mogen niet zwaarder wegen dan 1400gr. incl. accessoires, loopgewicht en geplaatst leeg magazijn en passen in een kistje van 300x150x50mm.

Alvorens aan de wedstrijd te beginnen krijgt de schut(s)ter de gelegenheid de schietbaan te betreden om zijn/haar uitrusting uit te pakken en gereed te leggen. Wanneer dit (op indicatie van de baancommandant) is gebeurd krijgt de schut(s)ter 10 minuten de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Om alles ordentelijk en veilig te laten verlopen is er een baancommandant aanwezig die de navolgende commando’s zal geven.

  • Voorbereidingstijd van 10 minuten start nu. ( het is de schut(s)ter toegestaan richtoefeningen te maken en droog te vuren).
  • STOP:  U kunt zich gereed maken voor de wedstrijd.
  • Attentie:
  • Start (de schutter  heeft nu 1 uur en 15 minuten de tijd om 40 schoten en onbeperkt proefschoten vóóraf te lossen)
  • 10 minuten voor het einde van de wedstrijd: U heeft nog 10 minuten.
  • Einde wedstrijd: STOP

Het gebruik van schietpet en schietbril is toegestaan, de baankijker (niet op het wapen) is alleen toegestaan wanneer de schijven niet naar het schietpunt terugkomen.